MPS Techniek op de TechniShow 2016

Van 15 tot 18 maart 2016 is MPS Techniek weer aanwezig op de Technishow 2016, hét evenement in de Benelux op het gebied van industriële productietechnieken en verwerking en bewerking van metalen en kunststoffen. 

U bent van harte welkom in hal 8 op stand E060 om onze systemen te bekijken of een kop koffie te drinken. 

Vraag hier uw gratis toegangsbewijs voor de technishow 2016 aan

 

 

 

Van Dulst Techniek internationaal succesvol met industriele verstek-automaten

Van Dulst Techniek is met haar afdeling MPS een toonaangevend producent van bewerkingsmachines voor aluminium profielbewerking. Onder de naam MPS fabriceert Van Dulst volledig geautomatiseerde maatwerkoplossingen voor onbemande flexibele productie, geschikt voor het produceren van klantspecifieke producten in grote aantallen. Te denken valt aan diverse combinaties van bewerkingen, zoals ponsen, boren, frezen en zagen, met een complete serie eindproducten, van verschillende afmetingen, tot resultaat. Naast recht afkorten is recent een nieuw type dubbele verstekzaag als hoofdbewerking toegevoegd: de V-zaag. Hiermee worden unieke mogelijkheden geboden voor het in grote serie produceren van kaderprofielen met verstekhoeken aan beide zijden.

Klik hier om het volledige artikel te bekijken

Klik hier om de PDF te downloaden

vola_bewerkingslijn_thumb

 

  MPS te vinden op Poly-Close, Techni-Show 2014 en Aluminium-Rvs beurs


MPS techniek is binnenkort te vinden op de volgende beurzen:

Poly-Close
Datum en plaats: 16, 17 en 18 Januari 2014, Gent, Belgie.

MPS is te vinden op stand 6118

 

Techni-show
Datum en plaats: 11 t/m 14 maart 2014, Utrecht, Nederland

MPS is te vinden in hal 8 op stand D058

 

 

Aluminium-RVS beurs
Datum en plaats: 20, 21 en 22 Mei 2014, Gorinchem, Nederland

 

 

 

Volautomatische bewerkingslijn van MPS bewerkt profielen in één gang

Van Dulst Techniek is me MPS een toonaangevend leverancier van aanslagsystemen en machines voor de aluminium- en metaalbewerking. Naast standaard producten fabriceert MPS volledig geautomatiseerde maatwerkoplossingen voor productieprocessen met hoge aantallen of waarbij een flexibele in- en omstelling vereist is. MPS beschikt over een eigen engineeringafdeling, bestaande uit een ervaren groep medewerkers met specialisaties op het gebied van machinebouw, elektrotechniek en besturingstechniek.

Open onderstaande PDF om het hele artikel te lezen.

vola_bewerkingslijn_thumb

Klik hier om de PDF te downloaden

vola_bewerkingslijn_thumb

Klik hier om de PDF te downloaden

Automation in production

Onder het trefwoord “Automation in Production” fabriceert MPS volautomatische bewerkingslijnen voor aluminium of stalen profielen. De MPS machines bewerken profielmateriaal met een combinatie van freeslijn, ponslijn en afkortsystemen in de centraal geplaatste bewerkingsruimte. Door alle processen te combineren en het materiaal in één keer te positioneren onder de in serie geplaatste units worden de profielen in één gang bewerkt. In plaats van iedere bewerking op een aparte lijn te realiseren kan ook het logistieke proces geëlimineerd worden en zijn de te behalen besparingen hoog.Door de gebruiksvriendelijke besturing met een koppeling aan de werkvoorbereiding zijn kleine series ook goed haalbaar.Heeft u profielen te bewerken in grote en kleine series, laat u adviseren naar de haalbaarheid van een MPS bewerkingsinstallatie.

nie_magazijn

Volautomatische T-drill installatie

MPS heeft een T-drill bewerkingslijn met aanvoersysteem gerealiseerd. Deze installatie bewerkt automatisch koperen buis met een geprogrammeerd gatenpatroon. De gaten variëren van 20 t/m 80mm en zijn willekeurig verdeeld over de diameter van de buis. In de besturing worden er naast de T-drill machine 2 assen aangestuurd. De machine trekt automatisch een kraag in de buis. De machine wordt volautomatisch beladen en het gereed product wordt automatisch gelost. De invoerlengte van het materiaal kan variëren. Deze boorinstallatie is ook gerealiseerd voor rvs buizen en voor grotere diameters gaten.

MPS Budget Line aanvoersysteem

MPS introduceert het nieuwe type MPS Budget Line aanvoersysteem. Een logische opvolger van de bekende MPS aanslagsystemen en opduwsystemen. Dit aanvoer nokkensysteem zorgt voor een continue en  juiste positionering van het te bewerken lengte materiaal, zoals kokers, buisprofiel of hoeklijnen, onder de bewerkingsmachine. Dit kan zijn een zaagsysteem, boorsysteem of ponssysteem of een combinatie hiervan. Een koppeling aan de machine is voorbereid.

bud_aanvoer

High Tech oplossing voor het flexibel bewerken van aluminium extrusie profielen

De afdeling MPS binnen van Dulst Techniek heeft vanaf haar oorsprong speciaal machines ontwikkeld voor de industriële markt. Het is juist in deze markt dat de gemechaniseerde serie- productie (voorraad gestuurd) verdwijnt ten bate van de klantspecifieke orderproductie. Teneinde met minimale arbeid wel het totaal volume te bereiken worden er hoge eisen gesteld aan dergelijke installaties. Onlangs heeft Van Dulst Techniek in opdracht van haar relatie Boal te ’s Gravenzande een nieuw type installatie ontwikkeld, die aan deze specifieke eisen en wensen voldoet.

Open onderstaande PDF om het hele artikel te lezen.

 

thumb_20_07

Klik hier om de PDF te downloaden

Serieproductie van varianten binnen de aluminium verwerkende industrie

Bij de verwerking van extrusie profielen staan bewerkingscentra in toenemende mate in de belang- stelling. Door de verbeterde techniek en grafische software om meerdere CNC-assen parallel aan te sturen is zelfs enkelstuk productie op een bewerkingscentrum haalbaar.

 

aluminium-7-2010-1_thumb

Klik hier om de PDF te downloaden

260 000 veilingkarren renoveren aan veilige ‘fool proof’ productielijnen

Sinds april 2010 draaien in een hal van de bloemenveiling Flora Holland in Naaldwijk twee 30 meter lange productielijnen voor de renovatie van maar liefst 130 000 stapelwagens. Naast Naaldwijk vindt ook in Aalsmeer een (beperkte) renovatieslag plaats van de bestaande karren. De afdeling machinebouw van Van Dulst Techniek, bekend onder de naam MPS, nam in een recordtijd de engineering en bouw voor haar rekening, en voert ook service & onderhoud uit. Het modulaire productieconcept is zo aangeslagen dat het bedrijf inmiddels ook een lijn heeft geplaatst voor de productie van nieuwe stapelwagens. Al deze productielijnen zitten vol met veiligheids­ componenten, die zijn geleverd door CC Nederland.

Video Assemblagelijn in beeld

 

Open onderstaande PDF om het hele artikel te lezen.

 

flora_veiling

Klik hier om de PDF te downloaden

Megaorder in recordtijd gerealiseerd

Van Dulst Techniek breidt met haar afdeling MPS activiteiten uit richting assemblagelijnen
De grootste bloemenveiling ter wereld, Flora Holland, met vestigingen onder andere in Aalsmeer en Naaldwijk, heeft in juli 2009 aan 2 bedrijven de opdracht verstrekt om gezamenlijk ca. 260.000 bestaande aluminium stapelwagens te modificeren. Dit zijn Alcomij in 's-Gravezande en Hoza in Scheemda die elk 50 % van de productie voor hun rekening nemen.

 

assemblage_2009-1_thumb

Klik hier om de PDF te downloaden

Nieuw bewerkingscentrum van Mecal

Mecal introduceert op de Techni-Show zijn nieuwste bewerkingscentrum, model MC307, voor het bewerken van aluminium of stalen profielen. Dit 4-assig bewerkingscentrum is uitgevoerd met een gereedschapsmagazijn van 8 gereedschappen met een ISO-30 opname. Het werkbereik is ca. 4 of 8 meter. De machine kenmerkt zich door de uiterst snelle bewerkingswijze. Dit wordt gerealiseerd door de toepassing van digitale technologie. Het enkel-laags besturingsplatform is voorzien van een glasvezel bussysteem die tot 50 MB/s data verstuurt. Hierdoor zijn verplaatsingssnelheden mogelijk van 150 m/min en versnellingen tot 4,5 m/s2. De netto bewerkingscyclus tijden worden hiermee met 50% teruggebracht ten opzichte van willekeurig andere machines. Het bewerkingscentrum Mecal MC307 zal op de Techni-Show doorlopend worden gedemonstreerd bij van Dulst Techniek BV, waarbij de nadruk ligt op hetebruiksvriendelijke besturingssysteem met een 3D-simulatie van de bewerkingen.

mecal_centrumKenmerken Mecal MC307:
X-as (langs): 4.350 mm (opschuiven mogelijk)
Y-as (breed): 530 mm
Z-as (vertical): 400 mm
A-as (rotatie): + 135 tot - 135 graden
Gereedschappen in wisselaar: 8 stuks
gemotoriseerde klemmen: 5 stuks
Twee referentiepunten voor de mogelijkheid tot in klemmen twee werkstukken.

 

Kozijnen automatisch op maat

De combinatie van draadloze Bluetooth-technologie, een positioneermachine en een meetstok zorgen voor een aanzienlijke versnelling en verbetering van het meet- en productieproces van ramen en kozijnen.

 

Service pdf plaatje

Klik hier om de PDF te downloaden