MPS mitercut 600-A-2

WIP Consulting is een bedrijf met ruime ervaring en goede kennis van hightech industrieën. Haar missie is het leveren en installeren van automatiseringsconcepten voor de industrie, waarin geassisteerd wordt “Van idee tot volledige productie”.

Telescoopladders (ook wel schuifladders genoemd) worden gebruikt op plaatsen waar de werkruimte en/of opslagruimte klein is. De telescopische ladders zijn ingeschoven slechts circa 80 cm en worden uitgeschoven tot circa 4 meter hoogte. De ladders zijn compact, licht in gewicht, eenvoudig uitschuifbaar tot op iedere gewenste hoogte en handig inschuifbaar voor opslag. Daarnaast hebben deze ladders een kleine draaicirkel wat het veilig werken op hoogte in smalle ruimtes mogelijk maakt.

Dit bewerkingscentrum bewerkt de verticale armen van de telescoopladder door middel van een zaagbewerking. De lengte van de tredes is geheel afhankelijk van het model waarin het gemonteerd wordt, daarom is het met deze machine mogelijk om de tredes op alle denkbare lengtes te produceren. Tevens is deze machine voorzien van een automatisch aan- en afvoersysteem.

De onbewerkte profielen worden op de aanvoerbanden gelegd waarna deze getransporteerd worden naar de aanvoerbaan. Op het aanvoermagazijn is ruimte om meerdere onbewerkte profielen op te leggen waardoor de machine voor een langere periode geheel automatisch het aanvoermagazijn leeg kan produceren. Als het onbewerkte profiel op de aanvoerbaan ligt, dan wordt deze het bewerkingscentrum in getransporteerd tot op de positie waar deze gezaagd moet worden. Het zagen kan onder verschillende hoeken gebeuren zonder dat hier een mechanische omstelling voor nodig is. De tredes die gezaagd zijn worden vervolgens getransporteerd naar het afvoerstation, waar de producten van de band gepakt kunnen worden door de operator of op positie gelegd worden voor de robotarm.

Specificaties:

  • Materiaal: Aluminium
  • Bewerkingen: Zagen met servo gestuurde verstelling
  • Maximale aanvoerlengte: 7.000 mm
  • Minimale productlengte: 250 mm
  • Maximale productlengte: 500 mm
  • Maximale productiecapaciteit: 75.000 st/jaar